top of page
  • Szerző képePolly

Ez a sutyerák edző 5000-ért még egy tetves edzéstervet sem képes írni.

Tudom, rohadjak meg.

Többen is megkerestek, hogy állítsak össze nekik étrendet és edzéstervet. Mit ne mondjak, a bankszámlám végérvényesen megutált amikor elutasítottam a kéréseket. És onnantól persze megkaptam a kiérdemelt hülye pics@ státuszt is a megrendelőktől.


Egy korábbi posztomban már elmondtam a véleményemet az online edzésekről, vannak elveim és ebből nem engedek.


De akkor most nézzük tételesen, hogy miért is nem kurvulok el 5 rugóért.Aki tőlem kér tanácsot, azért felelősséggel tartozom. Abból hogy ’van rajtam 15kg felesleg segíts lefogyni’ nekem nem elegendő információ hogy edzéstervet írjak. Még ha képet küld akkor sem.


A fogyás/átalakulás olyan mint a nyelvtanulás. Rendszeres, ismétlésekből álló hosszú folyamat. Azt mondom neked, hogy ezt a 100 szót tanuld meg norvégul és 6 hónap múlva garantálom a nyelvvizsgát. Ugyanazt ismételgeted 6 hónapon keresztül, a végén már f@szán fog menni az a 100 szó, de nem lesz elegendő a vizsgához. Mindig újabb és újabb szavakat kell megtanulni, szókincset bővíteni, egyre nehezebb kifejezéseket és szófordulatokat megtanulni. Ugyanígy van az edzéssel is. Egy ’edzésterv’ 4 vagy max. 6 hétre szól. A szervezeted megszokja ugyanazt a terhelést, és már nem fog alakulni. Mindig változtatni kell rajta. Hogy mennyit és mit, azt látni kell.


Csakhogy ezek az emberek nem akarnának jövő hónapban is újabb 5000-ért egy másik tervet. Azt hiszik egyszer kifizettem, és félév végére kocka hasam lesz.

A kaja detto. Ott is 4-6 hetente változtatni kell. Ráadásul hiába mondom neked hogy egyél sok zsírszegény túrót mert az jó, ha utálod vagy zsinórban repeszted szét tőle a fajanszot.


Tapasztalatból mondom, hogy az ilyen embereknél a kezdeti lelkesedést egyik napról a másikra váltja fel a halogatás. Ilyenkor jön az, hogy te fizetsz nekem a tervért, én jól járok, neked meg jó lesz söralátétnek, mert hogy a 3-ik edzés után már közel sem fog szétcsapni a flow, az is biztos. Hozzáteszem engem sem, mert a tervírás nem tartozik az edzői munka csúcsélményeket adó tevékenységei közé. Úgysem fogsz edzeni, ráadásul mellé is fogsz kajálni, majd lehet engem szidni, hogy 5000-ért átvertelek, kösszépen de ebből nem kérek.


Egy edzéshez (és most mindegy hogy saját testsúlyos vagy lapsúlyos) eszközökre lesz szükséged. Hacsak nincs a kert végében egy pipec termed akkor el kell járnod egy konditerembe. Ez eddig okés. Csak hogy ott ki fogja neked megmutogatni hogy milyen a szabályos guggolás, a plank, az oldalemelés, vagy hogy hogyan használd a hiperhajlítót, hogy ne szakadjon le a derekad. Ez nem játék.


Lehet hogy csak én vagyok ilyen régimódi, de én csak azért tudok felelősséget vállalni akit személyesen látok. Akinek tudom a sérüléseit, betegségeit, ételintoleranciáit, étkezési szokásait. Azokat elindítom egy úton, és kísérem őket. Ahogy fejlődnek, úgy szabok rájuk nehezebb gyakorlatokat. Persze azt sem mindegy mikor, mert ha tudom, hogy nem volt ideje enni vagy csak szimplán szétesett a bioritmusa, akkor nyilván nem aznap lesz erre a megfelelő.


Szóval edzéstervet ne kérjetek, arra ott vannak a kollégák, viszont ha nyálcsorgató fizikumot szeretnél, akkor várlak szeretettel.


Polly - TRX és Funkcionális tréner

39 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page