top of page
  • Szerző képePolly

A képen én vagyok. A kérdés az, hogy vajon mennyire nézzen ki jól egy edző.

Frissítve: 2019. máj. 18.


Itt most kizárnám a csapat és technikai sportokat, kifejezetten azokra a mozgásformákra gondolok ahol a cél a jó fizikum, látványos és kidolgozott izomzat.


Sok esetben látom, hogy a vendégnek igazából mindegy, hogy az edző hogy néz ki. Nem neki kell jól kinéznie, csak értsen ahhoz hogy a vendég jól nézzen ki, elvégre nem dekoráció. Nyilván itt van egy rakás olyan faktor, ami miatt őt választjuk. Mert motiváló, türelmes, emberi, van humora, azaz számunkra megfelelő a személyisége.Ha engem kérdeztek, akkor mindenképpen fizikum alapján (is) választanék. Látok puhos, szétcsúszott edzőket, akikről ránézésre nem mondanád meg hogy bármit is mozognak. Ez kb. olyan mint amikor a gyereknek azt a verset kellene elemeznie, amit a tanár maga sem ismer. Őszintén szólva, az ilyen edzőnek nagyon jó meggyőzőképességének kell hogy legyen, hogy hozzá járjak.


Én azt gondolom, hogy az edzőnek alapvetően példát kell mutatnia, mert abból látszik, hogy mennyire veszi komolyan azt, amiről beszél. Neki a teste a cégére. Aki komolyan edz és kiegyensúlyozottan étkezik, azon látszódnia kell. Mert annak olyan üzenete van, hogy az edzési módszere működik és másra is tudja alkalmazni. Nem arról van szó, hogy mindig versenyformában kell hogy legyen és kidolgozott, penge az izomzata, hanem hogy a megjelenése arról az életmódról valljon, amiben ő maga is hisz.


Arnoldon és Slyon is látszik, hogy benne vannak a korban, hogy már közel sem olyan feszesek, kicsit lóg itt-ott, hisz ők is öregszenek. De itt nem is ez a lényeg! Azért basszus, sok ember kiugrana a bőréből, ha ennyi idős korukra úgy néznének ki mint ők. Nekem ők a ráncaik ellenére is 100% hitelesek!


Remélem a korom ellenére én is az vagyok, és lesz annyi erőm, hogy sokáig az is maradjak.


Polly – TRX és Funkcionális tréner

19 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


bottom of page