top of page
  • Szerző képePolly

Miért ne futással kezdd az életmódváltást, ha túlsúlyos vagy?

Frissítve: 2019. máj. 18.


Ha közéjük tartozol, biztosan sokat törted a fejed, hogyan szabadulhatnál meg a felesleges kilóktól vagy volt egy vagy több sikertelen próbálkozásod. Az első gondolatod pedig az volt, hétfőtől diétázol és elkezdesz futni.


Hobbifutóként néha benevezek versenyekre, látom, ahogy cupákos asszonyok és férfiak elvéreznek a második kilométernél. Nem is értem mit keresnek ott? Egyrészt nem a futástól lesz szép fizikumuk. Másrészt maguk alatt reszelik a fát, ugyanis az amúgy is túlterhelt ízületeik és gerincük súlyosan károsodhatnak! Terhelve van a szív, az érrendszer, a gerinc és ízületek. Aki túlsúlyos annak, gyengék a gerinctartó izmai, amelyek a törzs stabilitásáért, a gerinc tehermentesítéséért felelősek. Ha erre még ráerősítesz egy kiadós futással, pár éven belül borítékolhatsz magadnak egy jó kis porckorong sérvet. Szóval ne tedd! Neked nem erre van szükséged!

Akkor mire?

Ne azért fuss hogy erős legyél, hanem előbb légy elég erős, hogy futhass! A kezdeti időszakban meg kell erősíteni a mély izom, core-izom és törzsstabilitást adó izmaidat. Halkan megjegyzem nem csak az elhízott, túlsúlyos embereknek, hanem nagy általánosságban mindenkinek ezzel kellene kezdenie a mozgást, méghozzá TRX-el. A TRX stimulálja a mély izmokat, megerősíti a teljes vázrendszered. Kezdőknek heti 2x javasolt, hogy az eddig szunnyadó és inaktív izmok hozzászokjanak a munkához. Légy türelmes, adj magadnak 1 hónapot mire megszokja a tested hogy dolgozik, utána már te is érezni fogod, hogy ami eddig nehéz volt, már sokkal könnyebben megy. Ha már eléggé megerősödtél, én fogom javasolni hogy menj-e futni, és ha igen, mennyit érdemes.

Ha szeretnél szép és erős fizikumú lenni, hogy ne kelljen lesütött szemmel szégyenkezve járni, akkor gyere el kipróbálni. A kedvező áras próba edzések minden esetben a Millenárisnál vannak, további edzések pedig vagy ugyanott, vagy Kelenföldön.


Hívj fel és kérj tőlem időpontot! 💪


Polly - TRX és funkcionális tréner

10 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page