top of page
  • Szerző képePolly

Nem minden arany ami fénylik

Frissítve: 2019. máj. 20.

Ezt a plakátot még márciusban lőttem az egyik budapesti pályaudvaron. Úgy vélem, minden benne van. Azt tudnotok kell, hogy a diabétesz előszobája az elhízás. Lehet itt püffögni, meg kifogásokat keresni, a számok azok számok. A lakosság fele kövér, minden 4-ik gyerek túlsúlyos.


A leggyakoribb kifogás a „nincs időm rendeset enni” (mozogni pláne). Nos a sajtos stangli árából vegyél 3 szem paradicsomot és add azt a gyereknek a hús mellé és még marad is pénzed. Gyalogolni, kocogni, bicajozni ingyen is lehet.Igenis kötelezném a boltokat ,hogy jelöljék meg a csomagoláson színekkel vagy kiemelt szöveggel a rossz kalóriájú ételeket (pékárú, gumicukor, chips, cola, stb.) vagy tegyék külön sorba a „jó” és a „rossz” készítményeket, ahogy a bio-t meg a gluténmenteset is külön rakják. Minden termékre rátenném a kalóriatáblázat mellé hogy mennyi belőle az ajánlott napi fogyasztás (pl. kenyérre : napi 2 szelet). A cukros üdítőkre és a gumicukorra legszívesebben Warning feliratot tennék, mint a cigire. Tudom ez sok mindenkit még mindig hidegen hagyna, de talán van egy olyan réteg aki ez által tudatosabban választ.

Kétségtelen hogy az éttermek / kajáldák sem könnyítik meg a dolgunkat. Hamburger, pizza, krumpli minden sarkon van, bizony a strandon én is bajban vagyok, hogy lángost vagy palacsintát egyek. Ilyenkor imádkozom, hogy legyen hekk savanyúsággal.

Nem tudom elfogadni a „nincs másra pénzem csak olcsó kajára az pedig hizlal, de hát ez van”-t, ugyanis a szar kaját vásárlók pont hogy többet költenek. Egyrészt mennyiségre is többet esznek, másrészt olyan termékeket is megvesznek, ami mondjuk egy az én menümben nem létezik. Például én nem eszek meg minden nap egy zacskó chips-et és 2 gombóc fagyit. max a gyereknek és a férjemnek 1-1 gombócot, így ezzel napi 600Ft-ot spórolok. Amíg egy átlag család 4-5000 Ft-ot is elkölt kenyérre meg pékárura egy héten, addig nálunk 1kg kenyér fogy (400Ft), a maradékból veszek zöldséget, gyümölcsöt.

Mindenki ezzel takarózik, hogy egészségesen étkezni drága. Ez nem így van. Ugyanannyiból is ki lehet hozni, ez kizárólag azon múlik, mit rakunk a kosarunkba. Vagyis rajtunk.

Ne várjatok amíg késő. Drága a gyógyszer. Amputált lábbal élni meg egyszerűen szörnyű. Főleg azzal a tudattal hogy tehettél volna ellene.

Gyere velem mozogni! Kérj időpontot!

Polly – TRX és Funkcionális tréner

Ha hasznos volt számodra, kérlek oszd meg barátaiddal is!

4 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page