top of page
  • Szerző képePolly

Jövőre karcsú leszek!

Frissítve: 2019. máj. 18.


Lassan közeledik az újév, jönnek a szokásos fogadalmak. Ilyenkor fogy a legtöbb kondi bérlet. Persze az emberek 90%-a Valentin napon eszmél rá, hogy lejárt a bérlete.


Nem értettem sosem hogy a január elsejét minek ennyire túl misztifikálni, ugyanis a változást nem a kezdő dátumtól kell függővé tenni, hanem a cél dátumától. Azaz ha nem tudatosan állunk neki az életmódváltásnak, akkor nem is fog menni.

Első lépés: LEGYEN EGY CÉLOD!

A cél lehet a szülinapod, az esküvőd, egy fotózás, utazás, bosszú, osztálytalálkozó, csakazértismegmutatom vagy egy bármilyen olyan esemény, aminek tudod a dátumát és lehetőleg 6 hónapon belül van. Ha ennél hosszabb távot választasz, akkor elmehet a kedved, ha rövidebbet, akkor lehet nem lesz sikerélményed. Lényeg hogy olyan reális dátumot válassz ami erőfeszítéssel, de megugorható.

Második lépés: LEGYENEK KÖZTES CÉLOK!

Ilyen lehet pl. első hónap után a hasamból 5 centit szeretnék lefaragni, vagy 2 hónap alatt 1 ruhaméret. Persze ez is legyen egy elérhető cél.

Harmadik lépés: VONJ BE MÁSOKAT IS!

Mondd el a barátaidnak, családnak, ismerősöknek, főnöködnek, kollégáknak hogy mibe vágtál bele. Kérd meg őket hogy segítsenek téged, lehet hogy tudnak tolni a napi beosztásodon, vagy heti 1x hamarabb elengednek. Ne kínáljanak csokival, sütivel és ha beültök valahova ne csak pizzából lehessen választani. A család is könnyebben elfogadja, hogy bizonyos napokon 1 órával később érsz haza.


Negyedik lépés: CSERÉLD KI A GONDOLATAIDAT!

Az új életmódhoz új gondolkodás kell. A cél kell hogy lebegjen előtted és aköré kell csoportosítani mindent. Minden ami meghiúsíthat a célod elérésében ellenségként kezelendő, azaz nem jutalom falatnak, hanem súlyos lelkiismeret furdalásodnak kell lennie ha véletlenül rápillantasz egy tojásos nokedlire vagy ha kimaradt az aznapra eltervezett mozgás.

Ötödik lépés: AKARD ÉS HIDD EL!

Igenis mondd magadnak (akár naponta többször is) hogy erős vagyok, megcsinálom, menni fog, ami nem öl meg az megerősít, ha már idáig eljutottam, nem adom fel, nem lesz többé szégyenkezés, rohadt jó testem lesz a nyárra, stb.

Innentől kezdve már csak rajtad múlik. Ne feledd! Ezt csakis önmagad miatt csináld, sose másért. Ez a te tested, magadnak alakítod. Hogy megmutasd, képes voltál rá, hogy megtudd ilyen érzés a végigpásztázós irigy tekintet, hogy bezsebeld a sok száz „De jól nézel ki”-t, hogy fittebb, erősebb, magabiztosabb legyél.

Polly - TRX és funkcionális tréner

7 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page