top of page
  • Szerző képePolly

Hogyan ússzuk meg az all-inclusive nyaralást hízás nélkül?

A terülj-terülj asztalkám egy igazi ördögi csapda. A jó hír, hogy van ellenszer!Ugye ismerős, amikor fitten check-in-elsz, majd hazaérve, mintha a gonosz szekrény manók kisebbre varrták volna a ruháidat, amíg te odavoltál?

Felmérést készítettek, miszerint a nyaralók átlagban 5-8 kilót is magukra pakolnak egy 1 hetes habzsi-dőzsi után. Úgy vannak vele hogy, bakker hát mégiscsak nyaralunk, meg ki van fizetve, most igazán el lehet engedni magam.

Nos, ha így állsz hozzá, és képtelen vagy áldozatot hozni, akkor itt hagyd abba az olvasást. De utána ne sírjon a szád, hogy nem megy rád az aranyszínű susogós nacid!


Ha pedig tényleg érdekelnek a praktikáim, akkor először is a gondolataidat tedd rendbe.


1. Ne ess abba a hibába, hogy azért kell enni, mert ki van fizetve. Ha én mindig arra törekednék, hogy a befizetett összeget le is egyem, akkor alsó hangon 10 kilót kéne híznom. Az all-inclusive szolgáltatásban nem az a hozzáadott érték, hogy, jaj de jó, degeszre zabálhatom magam, hanem hogy 0-24-ben a rendelkezésemre áll, úgy hogy nem nekem kell bevásárolni, főzni, mosogatni. Ezt így fogd fel!


2. Csak a szemed kívánja! Ne egyél többet, mint amennyire szükséged van. Kaja 1 óra múlva megint lesz és megint lesz, nem fogsz éhezni, hidd el.


3. Tudom, nyaralás ide vagy oda, de mozogni kell. Ilyenkor alapból kevesebbet égetsz, mert egész nap csak heverészel. Ha nem is minden nap, minden másnap menj le a konditerembe ha van, és igenis tolj le 40-50 percet. Ha nincs konditerem, találd fel magad. Állj be a napközbeni sportjátékokba, ússz, lépcsőzz, fekvőtámaszozz. Lépkedj fel a szállodapark padjára, pakold meg a legnagyobb bőröndödet és nyomj vele fekve, plankelj, tolóckodj a sövény melletti járdaszegélyen stb. Ha van gumiszalagod vidd magaddal, 2 deka az egész. Én ezt általában megejtem reggel, amikor a család még alszik, így nem esik ki az együtt töltött időből. Hogy a járókelők mit gondolnak, szard le, ők holnap is kövérek lesznek.


4. Válogasd meg mit eszel. Kenyér, tésztaféle, és süti, fagyi off. Minden más korlátlanul mehet. Egy ilyen nyaraláson pont hogy lehetőséged van csomó finom alternatívából válogatni. Használd ki!


5. Válogasd meg mit iszol. Nem is hinnéd, hogy a kalóriák felét folyadékból viszed be. Sör, bor, üdítő, gyümölcslé, de főleg a koktélok gigászi kalóriákkal bírnak. Csak mértékkel fogyaszd.


És miért van az, hogy a felugrott kilókat csak akkor érzed, amikor hazaérsz?

Azért mert a szervezet nem egyenesen arányosan reagál a fokozott kalória bevitelre. Nem az első naptól kezdesz el hízni, hanem el kell teljen egy jó pár nap mire a szervezet elkezd raktározni.

Ugyanez van fogyásnál. Egy pár napig nem történik semmi, és csak utána indul el a súlyvesztés. Ezért van az, hogy ha néha-néha bekajálsz, attól még nem fogsz meghízni, mint ahogy 1 nap diétától sem fogsz lefogyni.


Ha megfogadod a tanácsaimat, egészen biztos, hogy nem fognak tanyát verni nálad a galád apró testűek.


Polly – TRX és Funkcionális tréner

24 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page