top of page
  • Szerző képePolly

Mindent ígérő online edzésprogramok

Frissítve: 2019. máj. 24.


Emlékeztek még azokra a VHS kazettán kapható, Méta-szponzorált, lábmelegítős aerobic tornákra amikben dauerolt hajjal, fejpántban és kackiás bajusszal tolták a tornát? Nem szűntek meg csak átalakultak. Azóta eldobtuk a DVD-t, a BlueRay-t, sőt a PenDrive-ot is, a mostani megfelelőjük a letölthető vagy online edzés, 30, 60 és 90 napos verziókban. Ezek aztán minden színben és formában jönnek, lehet dúskálni a kánaánban.
Instagramon én is követek edzőket/sportolókat, esetekben 500 ezres vagy több milliós követőtáborral. Az ilyen kaliberű influencerek gyártják az. un. letölthető programokat, a saját márkájú bikinijüket, sporteszközeiket és próbálják elhitetni veled hogy az ő fehérjéjük a legjobb a világon. Bekérnek pár adatot és fizetés után megkapod a (t)ennivalókat a jó test felé.


A psziché e mögött az, hogy el hidd, ha ezeket megvásárolod (és követed adott napon át az instrukciókat) akkor olyan tested lesz mint nekik. Ennek persze milliók bedőlnek, az influencerek meg ebből nagyon (mondom nagyon) sokat kaszálnak.


Nos, ez is a pénzcsinálás egyik formája. Nyilván van rá kereslet mert, olcsó, kiszámítható, kényelmes, ha ellógom sem kéri tőlem számon senki… a papír aljáig sorolhatnám ezeket a fantasztikus fícsöröket. Nem tudom valaha fog-e annyira korpásodni a fejem hogy én is így gazdagodjak meg, ugyanis ez az edzői munka totális megerőszakolása, nem kevésbé a szemfényvesztés magas iskolája. Mert ugye az nem lehet hogy a 99 dolláros edzésterv által 3 hónap múlva mindenkiből Rock lesz és passzol mind a 618 ezer vásárlóra, nemtől, kortól, edzettségtől függetlenül! Úgy adsz tanácsot valakinek, hogy a büdös életben nem láttad. Hol a felelősségvállalás?


Szerinted őt érdekli, hogy sikerülni fog-e? Dehogy. Onnantól hogy megvolt a kártyás levonás már tök mindegy. Garancia…… ja nincs.


Lehet hogy régimódi vagyok, de nekem látnom kell téged. Tudnom kell, hogy van-e sérülésed, aznap mit ettél és mennyit aludtál. Hallanom kell, hogy mennyire lihegsz, izzadsz, megy fel a pulzusod vagy mit bírsz, mert úgy módosítom az edzésed, akár percről percre. Egyénre szabottan, csak neked. Ha látom hogy sápadsz, saját kezűleg fogom a szádba tolni a szőlő cukrot és istápollak amíg fel nem állsz. És persze garanciát vállalok az átalakulásra.

Ha valaki követ, lájkol vagy megosztja a posztjaimat az nyilván jól esik, de egy biztos! Én nem szándékozom senkinek se eladni gumiszalagot, se étrendet, se táplálék kiegészítőt. Én nem kívánok átmenni gyárba, ahol egy automata kiküld egy személytelen edzéstervet. Aki velem szeretne edzeni, annak rendszeresen találkoznia kell velem. Pont.


Edzések a City Squash-ban. Csakis személyesen.


Polly - TRX és funkcionális tréner

21 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page