top of page
  • Szerző képePolly

Hétköznapi hősök, akik köztünk járnak

Frissítve: 2019. máj. 18.

Nehogy azt hidd hogy egyedül vagy ezzel. Mindannyian cipelünk magunkkal terheket, legyen az csalódás, válás, halálos betegség, sérülés, baleset vagy egy szerettünk elvesztése. Kinek mit osztott le a sors. Ez nem kívánság műsor, ezeket készen kapjuk.

Hogy ezeket hogy dolgozzuk fel, az mindenkinek a gondolkodásától és a kapott támogatástól függ. Igen, kell egy időszak, amikor nyalogatjuk a sebeinket, de a túlélésért való küzdelem ott dolgozik bennünk és jó esetben tovább lépünk.

Nekem is vannak ilyen vendégeim, akikkel óhatatlanul is egy kicsit eggyé válunk. Minden tiszteletem az övék, mert mertek szembe nézni az önsajnálattal, a kifogásokkal, a halogatással és eldöntötték, hogy az életük hátralévő részében igenis egy jó testben szeretnének ’lakni’.


Ilyen pl. egy nagyon vicces, túlsúlyos édesapa, akinek elege lett a zabálásból, a lihegésből, a hordótestből, az erőtlenségből. Már most hihetetlenül erős és rekord kilókat fogyott. Behidaltok: szabadidejében elkezdett futni!!! Imádom amikor fáradtan, de mosolyogva távozik és remélem lassan elhagyhatja a hipertóniára szedett gyógyszereit is.

Az ő felesége, kétgyermekes anyuka, aki bár meggyógyult a rákból, 6 havonta remegve várja a kontroll diagnózist, amiben a negatív szó szerepel. Én csak elképzelni tudom min mehetett keresztül. Példaértékű az elszántsága, nem kérdez, nem von kétségbe, keményen tolja az edzéseket, tartja a diétát, hihetetlen a teherbírása. Nem hogy élni akar basszus, de jól is akar kinézni.

De van egy másik, gyermekét egyedül nevelő anyukám is, aki betegségben vesztette el a férjét. Ő az, akiért érdemes minden reggel 6-kor felkelnem, mert tudom, hogy vele csak jól indulhat a napom. Remeg a karja, lába, de nem áll meg, sőt, jön másnap is, meg másnap is. Vele az edzés nem csak az erőnlétről szól, hanem a beszélgetésekről is. A sok sztorizgatás és recept csere mellett igyekszünk azért edzeni is.

És van olyan férfi vendégem, akinek komoly gerinc sérve van. Az aranykezű gyógytornásza mentette meg a műtéttől és kifejezetten ajánlotta a TRX edzést. Pontos, precíz, maximalistaként igyekszik tökéletesen elvégezni a gyakorlatokat, nem adja alább. Már most sokkal jobb az állóképessége és fontos hogy panaszmentes. Szembe ment a státuszával, ahogy anno én is, ő sem elégedett meg holmi fizikoterápiával, fogyni, erősödni, alakulni jött, pedig már közelebb van a 60-hoz, mint az 50-hez.

De van szétnyílt hasfalú fiatal anyukám, futóm, sportos atlétám, és még sorolhatnám. Nekem ők a mindennapi hőseim.

Ők azok és még rajtuk kívül sokan mások, akiket nem látunk. Itt járnak köztünk csak nincs a pólójukon SUPERMAN felirat. Cipelik a rájuk rótt keresztet, és fittyet hányva minden társadalmi konvencióra, előre néznek és megdolgoznak a fizikumukért, mert tudják, hogy csak ép testben ép a lélek. Üzenem a sok önsajnálattal teli tunyának, akiknek nehezükre esik egy órával hamarabb kelni, vagy szendvics helyett salátát enni, hogy róluk kellene példát venni. Mert így is lehet csinálni.

Belőled is lehet hős, ha megteszed az első lépést.

Polly - TRX és funkcionális tréner


12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page