top of page
  • Szerző képePolly

Egyéni edzés kontra csoportos óra?

Nagyon mérlegelj!


A csoportos órákat sokan azért választják, mert olcsó. 1.400 Ft és mozogtam, miközben egy jó személyi edző ennek a 3-4-szerese is lehet.Csakhogy azzal nem számolnak, hogy a csoportos óra, olyan mint az online edzés. Írok egy általános edzéstervet és a teremben mind a 16 embernek ugyanazt nyomom a kezébe. A kicsinek, a nagynak, a dagadtnak, a soványnak, a nyugdíjasnak, a fiatalnak, a nőnek és a férfinak. Figyelj haver, ma ezt fogjuk csinálni.


Te adnál 1.400 Ft-ot egy olyan edzés tervért amiről tudod, hogy eladtam még 15 embernek? És te hol vagy benne? Ugye így már mennyire máshogy hangzik?

És akkor itt el lehet döntetni, hogy melyik a jobb. A 140 Ft-os porból készült automatás kávé műanyag pohárból, vagy a 690Ft-os latte fogantyús üvegpohárból, amin fahéjjal szórt, gőzölt tejhab van és pincér hozza ki neked. Azt is megmondhatod, hogy mivel édesítsék sőt, kérheted laktózmentesen is.

Hozzá kell tenni, nem minden kizárólag az edzőn múlik. Egyrészt van az a rész, amikor az edző tojik bele hogy felmérje a különböző emberek képességeit és annak megfelelően terhelje őket. „Ma a 4 kilós medicin labdák voltak közelebb hozzám, úgyhogy azokat raktam ki.” Ez az egyik.


A másik a klubok által ajánlott konstrukció. Ugyanis egy-egy adott óra meg van hirdetve, amire persze az a legjobb, ha minél többen jönnek. Jó a klubnak és az edzőnek is, mert fejpénzt kap. Viszont ennyi emberre már nem tud odafigyelni, ha akarna sem. Megy futószalagon a tömeggyártás, akik közül később sérülés (vagy a sikerélmény elmaradása) miatt kötnek ki egyéni edzéseken, ha ezek után még elmennek bárkihez.


Szóval! Csoportos edzésre kizárólag akkor menj, ha nincs célod és nem szeretnél fejlődni csak heti párszor kiizzadni magad. Akkor is jól mérd fel a különböző órák által nyújtott terhelést, és előtte legyen meg hozzá a megfelelő erőnléted. Ha jó az edző, akkor még a hangulata is jó lehet.


Az egyéni, páros vagy kiscsoportos (max. 4 fő, de akkor tényleg ez a max) edzéseken még van esélye az edzőnek megadni azt az odafigyelést és a személyre szabást, amiért „emelt” árat fizetsz. Ott rólad kell hogy szóljon minden perc. Persze itt is vannak tanulságos és kiábrándító sztorik… de ez már egy másik poszt témája.


Polly - TRX és Funkcionális tréner

17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page