top of page
  • Szerző képePolly

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát mondja a mondás.

Frissítve: 2019. máj. 20.


Látom nap mint nap, ahogy cseperednek a gyerekek, úgy kezdenek hozzá gömbölyödni a szülőkhöz. Fordítva is igaz: normál testalkatú szülőnek normál felépítésű a gyereke. Ez mind a tespedt életvitelre és a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Vegyük külön a hormonzavarral küszködőket, vagy akiknél a kövérség egy abúzus manifesztációja.


Sajnos itthon még mindig a régi felfogás van, miszerint a dagadt gyerek az egészséges gyerek. Ez helytálló volt akkor, amikor még háborúk voltak, éhínség, nem volt minden kanyarban nonstop, netpincér, autó, TV, lift stb. De manapság naponta legalább öt órát töltünk ülő helyzetben és különben minek rohanjak, úgyis jön a következő villamos. Ilyen esetben a „jó anya” megtömi a kölköt, mint a libát. Ez kb. olyan mintha 96%-nál feltennéd a mobilod töltőre.Fontos tudni, hogy a gyermekkori elhízás sokkal veszélyesebb, mert a kicsiknél harminc százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri megbetegedés. Észre sem veszik, de az ilyen szabadnapos rinocéroszok hanyagságból vagy csupán szeretetből folyamatosan betegítik a gyerekeiket. A legtöbb családban sajnos ez történik!

Egyéves kor felett ugyanazt eszik a babák, mint a család többi tagja, így jóval több szénhidrátot, fehérjét, sót és cukrot visznek a szervezetükbe, miközben a piciknek tök más összetételre lenne szükségük. És itt jön az „együtt hízunk” szindróma, mert nem mindegy, hogy mit és mennyit eszünk. „A bundás kenyér az nem vacsora, vacsorára az ebédről megmaradt pörköltet kell enni kenyérrel. Továbbá a kalácsot nem elég vajjal megkenni, de meg is kell szórni cukorral, mert úgy szeretik a gyerekek. „ – mondja nekem a Jabba, miközben pislogok nagyokat.


Kedves szülők! Ti vagytok a minta, amit a gyerek követ. Nem a tanácsaidat fogja követni, hanem a tetteidet. Ha te tunya életet élsz, akkor ő is azt fog, ha te szar kaját eszel, ő is azt fog. Szeressétek a gyerekeiteket és mutassatok jó példát! Ne egyetek annyi cukrot és tessék rendszeresen mozogni!

Köszönöm ha megosztod!


Polly - TRX és funkcionális tréner, edző

2 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page