top of page
  • Szerző képePolly

A TRX egy jól álcázott varázspálca.

Frissítve: 2019. máj. 18.
Sokan utálnak bemelegíteni. Hogy őszinte legyek, nekem sem a kedvenc részem. Azt gondolnád, hogy ez a világ leghasztalanabb dolga, legalább annyira, mint a vasalás. Pedig szükség van rá! És most jön az első varázslat! A TRX- nél nincs szükség külön bemelegítésre, ugyanis az edzés első 4-5 percében olyan lassú dinamikájú gyakorlatokat kapsz már magával az eszközzel, amivel nem csak bemelegszel, hanem már terhelődsz is egyszerre. Tokától bokáig.

A TRX edzésfunkcióját tekintve teljesen neutrális és alkalmazkodó. Magyarul a legrozsdásabb nyuggertől a vízilabdás csávókig bárki tud vele edzeni. Használatához nincs maximális korhatár, ugyanis a nehézségi foka végtelen variációban kombinálható, azaz én pontosan a te edzettségi szintedre tudom szabni a terhelést, miközben folyamatosan kontrollált mozgást végzel. Ugyanazzal az eszközzel edzem a maratonistámat, a gerincsérvesemet, a kismamámat, sőt magamat is.

És ha már belekapaszkodtunk, az edzés végéig el sem engedjük. Ugyanis a TRX-el tökéletesen le lehet nyújtani méghozzá sokkal hatékonyabban, mint a „jól bevált” módszerekkel. Kevesebb izomláz, kevesebb esély sérülésre.

Kicsit sem unalmas, mert nincs két egyforma edzés. Az alap gyakorlatok szuper szettekké kombinálhatók, a gyakorlatok sorrendiségét és dinamikáját pedig a fáradásodnak megfelelően alakítom.

Ez most csak egy pár fícsör amit felsoroltam, de használják a cross-fit-esek erőnléthez, jógázók mobilitás növeléshez és gyógytornászok is rehabilitációra.

Egy egyszerű eszköz megannyi funkcióval.

All in 1.

Ha nem hiszed el, gyere próbáld ki!

Polly – TRX és Funkcionális tréner


14 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page